Sunday, April 29, 2018

Western & Local Delicacies Buffet Tarikan Ramadhan di Me'nate Steak Hub

Berkesempatan singgah ke Ramadhan Preview oleh Me'nate Steak Hub, cawangan Shah Alam. Dari jauh aura Ramadhan tu terasa plak. Sebab apa? Sebab time ni rasa lapar. Hahahaha! Joking hokeyh! Serius-serius nak pi mana? 😋


Masuk-masuk restoran je, indah dengan hiasannya. Macam nak sambut raya plak. Kikikiki! Makanan disediakan betul-betul macam orang nak buka puasa. Nampak waiters & chefs bertungkus lumus nak prepare makanan untuk pengunjung.


Pengunjung pun tak sabar nak tengok makanan apa yang disediakan oleh pihak restoran. Termasuklah YF. Konsep yang cuba dipertengahkan adalah hidangan buffet. Nak tahu menu tak? Fuh. Menu campur-campur sampai tengok pun terliuq!

Tema kali ini berlainan dengan tema tahun-tahun sebelumnya. Kali ini, Me'nate mengambil langkah untuk mencuba sesuatu yang baru. Biasa kalau nak berbuka, restoran akan sediakan masakan Melayu, kuih tradisional dan seangkatan dengannyalah! Tahun ini, Menate memilih untuk mix dengan western style.

Western & Local Delicacies Buffet

Pelbagai menu yang diketengahkan oleh pihak Me'nate untuk tahun ni. Dengan mee gorengnya, nasi berianinya, kambingnya, ayamnya, rusanya. Eh! Rusa pun ada ke? Betul. Rusa pun ada tau! 

Daging rusa











Pabila masakan Melayu diselangi dengan western food, fuh! Sampai tak tahu nak makan mana dulu. Hiks!





Tak nak makan berat-berat? Jangan risau, sandwich ada, salad pun ada.






Pencuci mulut jangan dilupakan ya?








Nak minum air sejuk ke, air manis ke air panas? You choose!


 

Pilihan YF untuk kali ini. Amacam? Habis tak ni? InsyaAllah habis daaaa. semua masuk dalam perut! Teringat dia punya spaghetti and mushroom soup, sedap woi! Lamb Syabu dia pun sedap. Ermm. Terliuq!



Dengan muka bare facenya, kenyang juga kan?

Harga Pakej Buffet Ramadhan di Me’nate Steakhub

Dewasa : RM 79.90
Kanak-kanak : RM 39.90

Harga pakej ini bermula dari pukul 6.30 petang sehingga 8.30 malam. Tema kali ini pula sesuai dengan harga yang ditawarkan tau. 2 in 1 gitu.

Kalau nak makan steak dia yang famouzzz tu, bolehlah datang 8.30 malam sehingga 11.00 malam. Kalau nak makan bedal menu berbuka puasa dengan menu selepas berbuka puasa pun, okay gak tu kan. Tapi kena puasa malam sekali untuk esoknya. Hahahaha!

Untuk pertanyaan lanjut, silalah hubungi nombor telefon di bawah dan layari Facebook Me'nate :


Cik Aidah : +6012-2944425
En. Farid : +6011-27058455



Iklan, YF sempatlah bergambar dengan duta Me'nate, Nabil Ahmad. 😍




Wednesday, April 18, 2018

Shopping Sakan Di Kedai Bundle

Kalau tak ada aral, insyaAllah bulan 5 nanti YF akan terbang ke Sabah untuk menawan Gunung Kinabalu. Doakan YF agar tiada halangan sebelum, semasa dan selepas trip nanti ya. Taip nama gunung pun dah nervous semacam 🤣

Untuk itu, YF perlulah menyediakan apa yang patut untuk pendakian kali ni. Banyak blog dan cerita-cerita dari pengalaman orang lain, kat puncak sana sejuk ya amat. Lagilah YF ni cuak. Hahahaha!

So, untuk penggunaan duit yang maksima, YF memilih untuk shopping di kedai bundle. Pada yang tak tahu, kedai bundle ni menjual barang-barang terpakai atau kata nama lainnya, second hand item. Sebab apa? Sebab lagi murah dan berbaloi. 😎


YF ada beli Wind breaker, jacket & sweater. Wind breaker, YF beli di Bandoru Store. Kedai dia terletak di sebelah kiri Federal Highway dan berjiran dengan kedai Al-Ikhsan. Ekslusif juga kedai dia tau. Ala-ala H & M. Tapi dia jual barang-barang bundle lah kan. YF beli wind breaker dengan harga RM40. YF rasa wind breaker ni comel. Tu yang beli. Hahahaha!

Kalau nak beli baru, paling murah dalam RM70  macam tu di Decathlon, Giant USJ 1. Soft reminder, harga-harga dalam Bandoru Store ni, agak mahal dari kedai bundle biasa sebab tempat dia yang ekslusif dan barang-barangnya diselanggara dengan kemas dan bersih. So no habuk and kotor-kotor semua tu. Kalau ada juga, may be tak boleh dibersihkan lagi. Bundle kan, please not expect something high lah.

Wind Breaker

Bahagian dalam

Untuk jacket dan sweater, YF beli kat Jalan-Jalan Japan, One City. Sweater YF beli dengan harga RM15 dan jacket, more to winter jacket I think, RM20. Murah gila kan? Tapi kat sini memang murah-murah barang dia. 

Sweater 

Bahagian dalam

Jacket

Bahagian dalam

YF nak ingatkan lagi sekali, masuk kedai bundle mesti ada barang yang ada defect, kotor dan sebagainya. So, kalau sanggup pakai, go for it. Kalau tak sanggup terima, boleh pilih alternatif lain iaitu beli pakaian baru terus. YF pun sebenarnya sangat cerewet dalam bab beli baju ni. Hahaha. Tapi kalau baju tu dalam keadaan baik, kotor sikit boleh cuci, why not kan? Boleh save duit untuk beli benda lain yang lebih penting.

Pada yang nak tahu kedai-kedai bundle lain di sekitar Shah Alam & Kuala Lumpur, bolehlah singgah ke Says.Com. Percayalah, banyak lagi kedai bundle lain yang best-best wa cakap lu!



-------------------------------------------
YF : Nervous nak naik Kinabalu


Tuesday, April 10, 2018

Selera Melayu Untuk Ramadhan Di Taste Cafe, Hotel Geno

Bulan puasa akan menjelang tiba. Rasa tak sabar nak sambut Ramadhan kan. YF nak bagitahu satu tempat yang menyediakan buffet sempena bulan puasa nanti. Kat mana? Haa. Tempatnya di Taste Cafe, Hotel Geno.

Kat manalah ya Hotel Geno ni? Kalau korang selalu lalu Highway Elite, pasti korang akan nampak satu bangunan yang berwarna hitam. Hah! Itulah Hotel Geno. Kelas kan warna hitam!

Hotel Geno ni sebenarnya terletak di Taman Subang Mas bersempadan dengan Shah Alam yang berdekatan dengan kawasan perindustrian Hicom. 

YF akui nilah first time YF datang sini tau. Masuk dalam je, elegen dan ekslusif. Gitu!



Suasana cafe ni warm saja. Tak kecil, tak besar. Kalau terasa nak makan ber’air-cond’, boleh makan kat dalam. Kalau nak makan bertemankan angin luar, silalah makan di luar. Pada yang Muslim, ada surau disediakan berdekatan dengan cafe. So, senanglah nak solatkan. Tak perlu nak keluar jauh-jauh semata-mata nak cari tempat solat kan. Jimat masa, tenaga dan minyak kereta. 😂









 


 

Menu Bertemakan Tradisional Melayu


Tema buffet yang diperkenalkan adalah tradisional. Sangat sesuai untuk korang yang ber’lidah’ Melayu. Pergi mana-mana, mesti nak makananan masakan Melayu.  Kalau tak, perut tak kenyanglah. Tak seleralah. Tekak tak sesuai lah. Kan? Jangan tipu hokeyhh! 🤣 Antara hidangan yang disediakan di Taste Cafe ni ialah Asam Pedas Ekor, Kari Kambing, Ikan Keli Berlado dan juga Ikan Bakar. Pelbagai ulaman, sambal dan juga ikan masin sebagai pelengkap selera tradisional. 













Sudah kenyang dengan hidangan utama, pemanis mulut atau dessert siap sedia untuk memenuhkan mulut korang tu. Mana taknya, sedap oit!







Untuk yang ingin lari sedikit dari selera tradisional, bolehlah merasa pelbagai jenis mee macam mee rebus, laksa penang, mee kari dan sebagainya.



Roti jala pun ada tau! Disua pula dengan kuah karinya, fuh!


Pilihan YF untuk kali ni, Satay yang gemuk isinya, nasi putih bersama sayuran dan Ayam Kurma. Kambing jangan lupa ya. 😍





Promosi Taste Cafe


Early Bird (dari 15 Mac - 30 Apr 2018)



Dewasa : RM88 nett

(Harga Biasa RM110 nett)



Kanak-kanak : RM44 nett

(Harga Biasa RM55 nett)



Warga Emas : RM57.20 nett
(Harga Biasa RM71.50 nett)

*kanak-kanak berumur 4 tahun ke bawah PERCUMA

Untuk sebarang tempahan dan keterangan lanjut :

Tel : 03-50336666



-------------------------------------------------
YF : Semarakkan Ramadhan di Hotel Geno!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...