Tuesday, July 10, 2018

Ter’jatuh’ Hati Dengan Minyak Wangi Syahirah

YF jarang sekali pakai minyak wangi ya youallls. Selalu pakai deodorant NIVEA tu je. Tapi kelmarin tersinggah Guardian. Alahai. Lemah iman dan wallet. 🤣


Jalan punya jalan dalam Guardian, ternampaklah minyak wangi Syahirah ni. Kebetulan ada sale. RM18 je tau. Harga adal tak pasti plak. May be dalam RM20 macam tu. Dah lama tak pakai perfume, ambil lah satu yang warna keunguan ni dengan redhanya sebab tak tahu lah wangian dia tu tahan lama ke tak. Warna ungu ni namanya Magnifique ya anak-anak semua. Bau sweet-sweet gitu. Lembut je. Bertambah plak dengan hasutan adik perempuan. Zassss rembat satu katanya tapi hakak dia yang bayorrr. 😭

Lepas tu, YF pakailah pergi kerja. So aktiviti tak berpeluh sangat. Duduk dalam aircond je. Dari pagi sampai petang nak maghrib tu, bau dia still ada lagi. Wehuuu. YF suka gila kot! Hahahaha! Bukan apa. Kita pun tak naklah bau diri sendiri masam macam bau budak sekolah balik rumah kan. Hahahaha. Tapi bau dia memang maintain. Walaupun tak sepekat awal pagi tu, tapi bila tiba petang, bernafas jugalah  bila bau badan sendiri kan.

Untuk YF, not bad for perfume dari drugstore. Harga murah. Wangi pun wangi. Tahan lama pun bolehlah juga kan. Pakai sikit tahan sampai petang. Tak perlu bawa perfume ke hulu ke hilir. Unless korang kerja kat site ke apa. Itu YF tak buat eksperimen lagi. 💁🏻‍♀️

Modal pun tak keluar banyak. Jimat teruks ni! Kalau pakai sorang mahu tahan 2-3 bulan. Ye lah. Bukan nak buat sebagai mandian pun. Duh! 🤦🏻‍♀️Spray sikit-sikit sudahlah. Kang ada yang tak bernafas bau perfume YF nanti sebab dari jauh dah boleh bau katanya. Hahahaah. 🤣

Korang pakai minyak wangi apa tu? 🤔


————————————————
YF : Next time nak try perfume apa plak ya?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...