Tuesday, February 5, 2019

Polish Kereta Mampu Bayar dengan KBO Car Wash

Assalamualaikum!

Selama beberapa minggu ni, YF sempatlah search online mana-mana carwash yang bagi servis murah-murah dan mantap kan. Nak jadikan cerita, terjumpalah satu profile kat Instagram, nama dia KBOCARWASH. Dia punya offer pun macam ngam lah juga kan dengan YF punya tahap kewangan. Gitu.

Jadi ceritanya, gigihlah cari masa dan hari yang sesuai nak bersihkan kereta YF, alhamdulilah masa cuti umum ni diorang tak join cuti sekali. Tadi sempatlah pergi bawa Charming (nama manja kereta YF) gi make over. Hahaha! Dah macam rupa apa kereta YF tu. Macam tak cuci setahun dah. Sedih!

Apa servis yang YF pilih tadi? 

Polish : RM80
Wax : RM40
Wax Dashboard : RM6
Nano Mist : RM20
Engine Wash : RM10
Car Wash & Vacum : Free
TOTAL : RM156

Tak sempat nak tangkap gambar sebelum dan selepas. Hahaha! Excited sangat kan nak cuci kereta, macam tu lah gayanya. Lepas dah siap semua, kereta berkilat, karpet bersih staf dia vacum,  dashboard pun berkilat juga lepas guna wax, buat nano mist tu dengan harapan segala semut, lipas (kalau ada) atau apa-apa je lah jenis binatang ya, supaya nyahlah dari kereta YF. Hasilnya, kaachinggg!

Selepas di polish, berkilat!


Bersihkan?

Sorang polish, sorang lap, sorang vacum

Servis less than 2 hours. Sebab yang buat dalam 2 atau 3 orang, jadi tak lah lama sangat duduk kat situ. Lebih kurang 1 jam lebih jugalah, YF dah dapat kunci kereta balik. YF macam, eh, siap dah? Hahaha!

YF rasa owner dia perempuan. Kot. Sebab DM and Whatsapp, sistur tu yang balas kalau tak silap. Hahaha. Tak dan lah nak borak dengan sistur tu. Sebab tengok dia tolong-tolong sikit buat apa yang patut dengan staf yang lain. YF dengan tak berapa nak sihat sangat dengan batuk & selsemanya. Tak selesa nak bercakap. 😷 Kaki YF dah lenguh berdiri kat tepi tiang, jadi YF duduklah kat kaki lima bangunan Ole-Ole tu. Hahaha. Mungkin sistur tu ternampak YF duduk macam tu, dia pun offer bagi kerusi. Terima kasih!

Kalau korang rasa tak puas hati atau nak tanya sesuatu berkenaan servis, korang boleh je cakap dengan sistur tu atau staf yang ada kat situ, diorang boleh tolong semampunya. 

Kemain YF cerita ya, tempat tak nak bagitahu ke kat mana? Uhuks! Sabar, nak bagitahulah ni. 😎

Lot 1-10, Ground Floor, Ole-ole Shopping Centre,
No. 7, Jalan Pinang A 18/A, Seksyen 18, Shah Alam.
Instagram | KBOCARWASH  
Whatsapp | 017-9147773

Itu alamat dia. Kalau ikutkan landmark, tempat dia betul-betul belakang bangunan Ole-ole tu. Jadi, bila korang nampak papan tanda MR. DIY, korang kena belok kiri, lepas tu belok kiri lagi untuk masuk parking ke belakang bangunan Ole-ole tu. Carwash dia betul-betul kat hujung jalan. YF pun pusing dua kali tadi. Hahaha! 😝

Ada lagi servis yang KBO Car Wash ni sediakan, bolehlah jenguk Instagram dia atau pun terus je Whatsapp ke nombor yang YF bagi tadi. InsyaAllah memang fast reply

Kalau korang dah pergi, boleh lah komen kat bawah ya? 🙏

-------------------------------------------------
YF : Kat mana nak cari aksesori kereta murah-murah? 



3 comments:

Siti Yang Menaip said...

kilat kilat gitu. lama da x pegi polish kete. hehe..

Anonymous said...

Mahalnya, saya pergi polish pun kilat macam ni jugak tapi Rm 35 je.

joe watkins said...

Xiànzài tōngguò jiārù wǒmen de wǎngzhàn huòdé miǎnfèi de Robux, huòqǔ yǒuguān PS4,PS3 hé PS Vita yóuxì jī, fābù, xīnwén, shìpín, jìngsài hé zhīchí de xìnxī, bìng gòumǎi zuìxīn de yóuxì.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...